фото: Турция е разпространила ново съобщение до капитаните на кораби в

...
фото: Турция е разпространила ново съобщение до капитаните на кораби в
Коментари Харесай

Турция с нови геоложки проучвания в Средиземно море

фото: 

Турция е популяризирала ново известие до капитаните на кораби в Средиземно море, предадено посредством интернационалната автоматизирана система за обявяване (НАВТЕКС), за идни геоложки изследвания, съобщи организация ТАСС, като се базира на турската телевизия НТВ.

В известието се споделя, че сондажният транспортен съд " Явуз " ще прави геоложки изследвания (за находища на природен газ и петрол) край крайбрежията на Кипър в Средиземно море от 18 август до 15 септември.

В момента в Средиземно море сходни действия организират други два турски кораба - " Барбарос Хайреттин " и " Оруч Реис ". Тези дейности на Анкара бяха мощно подложени на критика от Атина, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден Република Кипър популяризира, също посредством системата Навтекс, известие за нарушаване на границите на кипърската изключителна икономическа зона от страна на Турция. Кипърската гръцка страна акцентира, че става дума за непозволени и противозаконни дейности на сондажния транспортен съд " Явуз " и съпровождащите го плавателни съдове в изключителната икономическа зона и континентален шелф на Кипър.

Турция, която не признава Република Кипър от 1963 година, оспорва границите на нейната изключителна икономическа зона и декларира, че няма да допусне геоложко-проучвателни сондажи край крайбрежията на острова без единодушието на кипърските турци. Според Анкара военните кораби, които съпровождат сондажните плавателни съдове, се намират в зона на газови залежи въз основа на лиценз, публикуван от Севернокипърската турска република (призната само от Турция)

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР